Duur: 5 min / 1 portie
MENGER, MAATBEKER (1L) EN  PROCESSORMOLEN

Zelf mayonaise maken is met de bamix® echt een appeltje eitje! Met de menger tover je in een handomdraai de romigste mayonaise op tafel. Een paar ingrediënten in de maatbeker, de bamix® erin en mengen maar. Speciaal voor de feestdagen delen we de recepten voor drie luxe soorten mayonaise. Een zelfgemaakte truffel-, dragon- of wasabimayonaise. Drie unieke smaken die goed te combineren zijn bij feestelijke gerechten!

Ingrediënten

Voor de mayonaise (voor één portie)

» 1 ei
» 300 ml zonnebloemolie
» 1 eetlepel witte wijnazijn
» 1 eetlepel citroensap
» 1/2 theelepel Franse mosterd (fijn)
» peper en zout

Aanvullende ingrediënten

» 2 eetlepels truffeltapenade
» 10 g verse dragon
» 2 eetlepels wasabi

Bereiding
  1. Begin met het maken van de verse mayonaise. Doe hiervoor het ei, de zonnebloemolie, witte wijnazijn en Franse mosterd in een mengbeker. Steek de menger op de bamix®. Zet de bamix® op de bodem van de beker en laat hem draaien op de eerste snelheid. Laat de bamix® op de bodem staan tot er rond de voet een dikke massa ontstaat. Schakel nu naar de tweede snelheid en beweeg naar boven terwijl je langzaam op de massa duwt. Ga daarna nog een paar keer op en neer in de maatbeker zodat alle olie volledig gemengd is.
  2. Voeg voor de truffelmayonaise de truffeltapenade aan het basisrecept toe. Schakel het toestel aan en meng het geheel nogmaals. Breng de truffelmayonaise op smaak met peper en zout.
  3. Hak voor de dragonmayonaise de verse dragon fijn met de processormolen fijn en voeg deze toe aan het basisrecept. Schakel het toestel aan en meng het geheel nogmaals. Breng de dragonmayonaise op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap.
  4. Voeg voor de wasabimayonaise de wasabi aan het basisrecept toe. Schakel het toestel aan en meng het geheel nogmaals. Breng de wasabimayonaise op smaak met peper en zout. Eventueel kun je meer wasabi toevoegen, maar dat is hoe pittig je hem zelf wenst.
  5. Bewaar de mayonaise in de maatbeker met deksel in de koelkast. Zo blijft hij één week goed.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden