Duur: 25 min + 60 min wachttijd / 2 stuks
SLICESY® MET HAKMES EN FIJNE GLEUF

Heb je weleens flammkuchen gegeten? Het is een gerecht uit de Elzas gemaakt van een dunne bodem van brooddeeg die met crème fraîche en allerlei lekkere toppings is belegd. De traditionele flammkuchen wordt gemaakt met spek en ui. We maken het deeg met de precisie van de bamix® SliceSy®. Zo is deze flammkuchen met spek en ui een perfecte combinatie van traditie en innovatie!

Ingrediënten

Voor het deeg

» 200 g bloem
» 150 ml lauwwarm water
» 5 g zout
» 4 g droge gist
» 1/2 eetlepel olijfolie
» scheutje zonnebloemolie

Voor de toppings

» 150 g spekreepjes
» 125 g crème fraîche
» 2 rode uien
» zwarte peper
» bieslook voor de garnering

Bereiding
  1. Doe de bloem samen met het zout en het gist in de SliceSy® met hakmes en meng het geheel. Voeg het water en de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar. Kneed het deeg vervolgens met de bamix® SliceSy® vijf minuten tot een soepel deeg. Voeg geen extra bloem toe, het deeg wordt tijdens het kneden vanzelf minder kleverig.
  2. Vet een grote kom licht in met wat zonnebloemolie. Keer het deeg één keer zodat het aan alle kanten met wat olie is bedekt. Let het daarna in de kom en dek de met een theedoek af. Laat het deeg in ongeveer één uur rijzen en in volume verdubbelen.
  3. Stort het deeg op een licht met zonnebloemolie ingevette werkplek, kneed het deeg en druk de lucht uit het deeg. Verdeel het deeg daarna in twee porties. Neem één portie en dek de rest weer af.
  4. Verwarm de oven voor op 240 graden (hetelucht). Werk met één stuk deeg tegelijk. Rol het deeg op een stuk bakpapier zo dun mogelijk uit. Het deeg moet dunner zijn dan met een pizza.
  5. Steek de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de rode ui in ringen. Besmeer de flammkuchen met de crème fraîche en garneer met de rode ui en spekjes. Breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper. Bak de flammkuchen met spek en ui in tien minuten krokant in de voorverwarmde oven. Snijd de bieslook fijn en serveer de flammkuchen met de fijngesneden bieslook.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden