Duur: 35 min / 2 personen
BAMIX® BBQ BOX MET DE PROCESSORMOLEN, MENGER & MAATBEKER (1 LITER)
Gamba’s van de bbq zijn op zichzelf al een feestje, maar met deze mangosalsa en smokey aioli til je het naar serieuze smaakhoogte. Denk: zoet, fris, een beetje pit en dan die rokerige aioli ernaast – perfect in balans! Het fijne? Je maakt zowel de mangosalsa als de aioli in een handomdraai met de bamix®, dus meer tijd om te genieten en minder tijd in de keuken te staan. Vakantiegevoel op je bord!
Voor de gamba’s van de bbq
» 15 gamba’s
» 1 knoflookteen
» Extra vierge olijfolie
» Peper en zout
Voor de mangosalsa
» 1 mango (eetrijp)
» 1 rode ui
» Sap van 1 limoen
» Halve rode peper
» Paar takjes verse munt
» Paar takjes verse koriander
Voor de smokey aioli
» 200 ml zonnebloemolie
» 3 knoflooktenen
» 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
» 1 eetlepel citroensap
» 1 ei

-
- Maak eerst de smokey aioli. Pers de knoflook in de maatbeker en voeg de rest van de ingrediënten toe. Bevestig de menger op de bamix®. Zet de bamix® op de bodem van de maatbeker en laat draaien op eerste snelheid. Houd hem op de bodem tot er een dikke emulsie ontstaat rond de voet. Schakel dan over naar de tweede snelheid en beweeg langzaam omhoog terwijl je lichte druk uitoefent op de massa. Ga daarna een paar keer op en neer om de aioli volledig glad te mengen.
- Breng de aioli op smaak met peper en zout. Proef en voeg eventueel extra gerookt paprikapoeder toe voor een intensere rooksmaak.
- Haal het vruchtvlees uit de mango en hak grof in de processormolen met de bamix®. Doe in een kom. Hak daarna de rode ui, rode peper en verse kruiden ook grof in de processormolen. Voeg toe aan de mango en meng met het limoensap. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje olijfolie.
- Bereid de barbecue voor. Dep de gamba’s droog en doe ze in een barbecueschaal of hittebestendige pan. Pers de knoflook erover, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet op de barbecue en bak tot de gamba’s roze kleuren en gaar zijn.
- Serveer de gamba’s met de mangosalsa en de smokey aioli. Lekker met wat brood erbij. De overgebleven aioli kun je tot een week bewaren in een afgesloten pot in de koelkast.