Ingrediënten
4 personen – Bereidingstijd: 25 min – Kooktijd: 30 min

» 300 g varkensgehakt
» 300 g kalfsgehakt
» 1 bundel snijbieten
» 50 g geroosterde pijnboompitten
» 40 g oud brood
» 40 g ongezouten boter
» 50 cl gevogeltebouillon
» 10 cl witte wijn
» 1 grote ui
» 2 teentjes knoflook
» 2 eetlepels peterselie
» 3 eetlepels olijfolie
» Peper en zout

Bereiding

 

  1. Mix het oud brood met de bamix tot paneermeel. Versnipper de peterselie.
  2. Scheid de snijbietbladeren en was ze. Verwijder de middennerf. Laat ze 1 minuut schrikken in kokend water. Giet de bladeren af en leg ze op een schone doek.
  3. Hak de knoflook en de ui fijn met de bamix. Bak ze in de olijfolie tot ze smeuïg zacht zijn.
  4. Meng het varkens- en kalfsgehakt in een grote kom. Voeg er de knoflook, de ui, het paneermeel, de pijnboompitten en de peterselie aan toe. Breng op smaak met peper en zout.