Duur: 15 min + 30 min wachttijd / 1 persoon
SLICESY® MET HAKMES, FIJNE RASP, FIJNE GLEUF – MULTIMES – MAATBEKER (600 ML)

Met deze zelfgemaakte hüttenkäse wrap geef je jezelf een frisse en voedzame boost! De luchtige wrapbasis is snel en makkelijk gemaakt met de bamix®. Het vormt de perfecte bodem voor een laagje hummus en knapperige rauwkost. Licht, gezond en vol met eiwitten. De hüttenkäse wrap met hummus is ideaal als lunch of lichte maaltijd. En niet alleen een feestje om te maken, maar ook om van te genieten. Een gezonde maaltijd waar je blij van wordt!

Ingrediënten

Voor de hüttenkäse wrap

» 200 g hüttenkäse
» 2 eieren
» halve avocado
» halve wortel
» 3 radijsjes
» paar blaadjes verse koriander
» 1 theelepel paprikapoeder
» peper en zout

Voor de hummus

» 1 pot kikkererwten (350 g)
» 50 ml extra vierge olijfolie
» 2 eetlepels tahin
» 1 knoflookteentje
» 1 theelepel za’atar
» 1 theelepel paprikapoeder
» kneepje citroensap

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Doe de hüttenkäse en de eieren in de maatbeker. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Steek het multimes op de bamix®. Mix het geheel en giet vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de hüttenkäse voor 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat deze gaar en goudbruin is geworden.
  2. Maak in de tussentijd de hummus. Laat de kikkererwten uitlekken, maar bewaar het vocht. Steek het hakmes in de SliceSy® en voeg alle ingrediënten voor de hummus toe. Meng het tot een glad en smeuïg geheel. Proef de hummus en breng eventueel nog iets op smaak. Is de hummus te dik? Dan kun je wat vocht ban de kikkererwten toevoegen. Is de hummus te droog? Een scheutje extra citroensap of olijfolie doet wonderen. 
  3. Haal de hüttenkäse wrap uit de oven en laat iets afkoelen. Snijd de avocado in plakjes. Steek de fijne rasp in de SliceSy® en rasp de wortel. Verwijder de fijne rasp en steek de fijne gleuf in de SliceSy®. Snijd de radijsjes in plakjes.
  4. Besmeer de hüttenkäse wrap met flink wat hummus. Garneer met de avocado, wat wortel, de radijsjes en de blaadjes koriander.