Duur: 30 min / 4personen
HAKMES / SLICESY® / BAMIX EN STERMES
Oooh eindelijk is het kastanjetijd. We houden van de hoge comfortfoodfactor van kastanjes. Hier vind je een receptideetje dat perfect is als voorgerecht van een lekker kerstmenu. Succes gegarandeerd!
Ingrediënten
» 420 g gekookte kastanjes
» 1 ui
» 1 teentje knoflook
» 50 cl melk
» 30 cl vloeibare room
» 1 klontje boter
» peper & zout
» gemalen hazelnoten en bieslook voor de afwerking
Bereiding
- Verkruimel de kastanjes in grove stukken. Schil de ui en de knoflook, doe ze in de kom van de SliceSy® en hak ze fijn met het hakmes.
- Smelt het klontje boter in een pan op een zacht vuur. Bak de ui en knoflook gedurende 5 min. Voeg er daarna de verkruimelde kastanjes, melk en vloeibare room aan toe. Laat gedurende 20 min op een zacht vuurtje pruttelen.
- Wanneer het mengsel gaar is, houd je er de bamix® met het stermes in en mix je tot je een gladde roomsoep krijgt. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer lekker warm met een scheutje room, wat gemalen en geroosterde hazelnoten (of croutons) en de fijngesnipperde bieslook.