Duur: 35 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Een curry is altijd lekker, makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Wij delen dit keer een recept voor een heerlijke kipcurrry met spinazie. Extra lekker hieraan is dat we de currypasta helemaal van scratch met de processormolen maken. Het lijken misschien een heleboel ingrediënten, maar je hebt vast het meeste wel in huis. Serveer de kipcurry met spinazie met rijst en naanbrood. Een bordje comfort food!

Ingrediënten

Voor de currypasta

» 3 knoflooktenen
» 1 citroengras
» 1 groene peper
» 1 kardemompeul
» 1 el kerriepoeder
» 1 el korianderzaad
» 1 tl gemalen kurkuma
» 1/2 tl mosterdzaad
» 1/2 limoen
» stukje gember
» mespunt zout

Voor de kipcurry met spinazie

» 400 g kipdijfilet
» 400 g spinazie
» 400 ml kokosmelk
» 250 g cherrytomaatjes
» 200 g peulen
» 3 curryblaadjes
» 1 limoen
» 1 ui
» 2 el tomatenpuree
» 1 el kokosolie
» handjevol basilicum
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de currypasta. Rasp de halve limoen en pers daarna het sap. Snijd het witte gedeelte van het citroengras in stukken. Doe alle ingrediënten in de processormolen. Maal alles tot een fijne currypasta.
  2. Doe de ui in de processormolen en hak fijn. Doe de kokosolie in een grote pan en bak hierin de ui glazig. Snijd de kip in stukken en bak deze vervolgens mee.
  3. Voeg de tomatenpuree toe en laat even kort pruttelen. Voeg daarna de currypasta toe en laat nog even kort aanbakken.
  4. Snijd de cherrytomaatjes door de helft. Voeg deze samen met de kokosmelk en curryblaadjes aan de curry toe. Laat 15 minuten pruttelen. Voeg de laatste vijf minuten de peulen toe. Voeg op het laatst de spinazie toe en laat de spinazie iets slinken.
  5. Breng de kipcurry met spinazie eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Snijd de limoen in partjes en de basilicum grof. Serveer de kipcurry hiermee samen met rijst en naanbrood.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden