Duur: 30 min / 6 personen
PROCESSORMOLEN MET POEDERSCHIJF – VLEESMES – MULTIMES
Extra materiaal: 6 barbecuespiezen

Hou je ook zo van de smaak van het Midden-Oosten? Dan zijn deze kipkebabs met yoghurtmuntsaus echt een aanrader om eens te maken. We gaan met de bamix® poederschijf aan de slag voor het maken van onze eigen kebabkruidenmix. De kipkebabs grillen we vervolgens op de barbecue. Serveer de kebabs met yoghurtmuntsaus, pitabroodjes en geroosterde groenten van de barbecue.

Ingrediënten

Voor de kipkebabs

» 600 g kip (kipfilet en kipdijfilet)
» 2 knoflooktenen
» 1 theelepel korianderzaad
» 1 theelepel komijnzaad
» 1 theelepel paprikapoeder
» halve theelepel kaneel
» halve theelepel chilivlokken
» peper en zout
» olijfolie

Voor de yoghurtmuntsaus

» 250 ml Griekse yoghurt
» 1 knoflookteen
» handjevol verse muntblaadjes
» peper en zout

Bereiding
  1. Doe de kruiden in de processormolen en leg de poederschijf erin. Zet de bamix® op de processormolen. Maal de kruiden fijn en zet opzij.
  2. Snijd de kip in grove stukken. Steek het vleesmes op de bamix®. Doe de kip in een grote kom, schakel het toestel aan en snijd de kip fijn.
  3. Verwijder de poederschijf uit de processormolen. Doe de knoflooktenen in de processormolen, zet de bamix® op de processormolen en hak de knoflooktenen fijn. Meng het kipgehakt met de kebabkruiden, fijngehakte knoflooktenen en twee eetlepels olijfolie. Breng het geheel op smaak met nog flink wat peper en zout. Vorm kebabs van het mengsel rondom zes barbecuespiezen en druk alles goed aan. Maak als je houten spiezen gebruikt ze eerst even goed nat zodat ze niet verbranden op de barbecue.
  4. Doe de Griekse yoghurt, de knoflookteen en de verse muntblaadjes in een maatbeker. Steek het multimes op de bamix®, schakel het toestel aan en meng het geheel totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de yoghurtmuntsaus op smaak met peper en zout.
  5. Bereid de barbecue voor om indirect te grillen op ongeveer 180 graden celcius. Grill de kipkebabs in ongeveer acht tot tien minuten gaar. Draai ze regelmatig om.
  6. Serveer de kipkebabs met de yoghurtmuntsaus. Lekker met pitabroodjes en geroosterde groenten van de barbecue.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden