Tijd: 25 min/ 4 personen

Ken je koolrabi al? Hoewel ze er misschien wat op lijkt, heeft deze groente niets te maken met knolselderij. Het is een knapperige kruisbloemige groente die even sappig is als een appel! Bovendien is de koolrabi een bron van vitamine C. En hier vind je een lekkere manier om ze te bereiden.

Ingrediënten

 

» 2 koolrabi’s
» 2 sjalotten
» 1 middelgrote aardappel
» 1 l groentebouillon (of kippenbouillon)
» 15 cl vloeibare room
» Nootmuskaat
» Een tiental blaadjes verse salie
» Zout
» Peper

Bereiding

 

  1. Schil de koolrabi’s, de aardappels en de sjalotten. Snij de eerste twee in grove stukken maar houd de sjalotten heel. Leg alle groenten samen met 2 blaadjes salie in een stoommandje en laat 12 tot 14 min stomen op 85 °C. Heb je geen stoommand? Kook de groenten dan gedurende 15 min rechtstreeks in de bouillon.
  2. Intussen giet je een scheutje olie in een pan en bak je de overige salieblaadjes enkele minuten tot ze krokant zijn.
  3. Giet de gestoomde groenten in een slakom, samen met de warme bouillon en de room. Klik het multifunctionele mes op de Bamix en mix op snelheid 2 tot je een mooie, romige soep verkrijgt. Strooi er wat nootmuskaat en peper en zout bij. Mix opnieuw en serveer lekker warm met de salieblaadjes als topping.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden