Duur: 15 min / 4 personen
SLICESY® / HAKMES
Een oosters aperitiefidee om te delen? Probeer je eigen huisgemaakte labneh met heerlijke balletjes van lamsgehakt. Een echte must!
Ingrediënten
» 400 g lamsgehakt
» 1 ei
» 50 g paneermeel
» 1 koffielepel komijnzaad
» 400 ml Griekse yoghurt
» 1 koffielepel za’ater
» 1 teentje knoflook
» 1 snuifje fleur de sel
» 1 granaatappel
» Verse koriander
» Olijfolie
» Platbrood om erbij te eten
Bereiding
- Plaats een zeef op een slakom en leg een filterdoek in de zeef. Giet er de Griekse yoghurt in en laat een nacht in de koelkast uitdruipen. Zo maak je de labneh.
- De dag erna plet je een teentje knoflook en doe je dat, samen met de za’aterkruiden en fleur de sel, bij de yoghurt.
- Schuif het hakmesop de SliceSy® en meng het lamsgehakt samen met het komijnzaad, ei en paneermeel in de kom. Rol het vlees tussen je handen tot kleine balletjes. Bak ze daarna in een beetje olijfolie.
- Intussen maak je de granaatappelpitten los (voorzichtig dat je geen vlekken maakt) en versnipper de verse koriander.
- Plaats de labneh in het midden van een bord, leg er de nog warme lamsgehaktballetjes omheen en werk af met granaatappelpitten, een scheutje olijfolie en koriander. Serveer met wat platbrood bij het aperitief.