Duur: 35 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Met dit gerecht heb je echt het voorjaar op je bord! Je maakt de lamsrack met kruidenkorst heel gemakkelijk met van de bamix® processormolen. Een heerlijk mals rosé gebakken stukje lamsrack uit de oven met een kruidenkorst van platte peterselie, rozemarijn en tijm. Heerlijk samen met lentegroenten en gebakken aardappeltjes.

Ingrediënten

» 800 g lamsrack
» sneetje oud brood
» halve biologische citroen
» 8 takjes platte peterselie
» 2 takjes rozemarijn
» 2 takjes tijm
» 1 knoflookteen
» 3 eetlepels grove mosterd
» peper en zout
» klontje roomboter 
» olijfolie

Bereiding
  1. Haal de lamsrack een half uurtje voor gebruik uit de koelkast om alvast op kamertemperatuur te komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  3. Maal het sneetje oude brood in de bamix® processormolen fijn. Doe dit vervolgens in een kom en maal vervolgens ook de platte peterselie, rozemarijn, tijm en knoflookteen in de processormolen fijn. Doe dit bij het broodkruim. Meng het geheel met wat citroenrasp, een kneepje citroensap en een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Dep de lamsrack droog en bestrooi rijk met peper en zout. Verhit wat olijfolie en het klontje roomboter in een koekenpan en bak de lamsrack rondom goudbruin aan.
  5. Haal de lamsrack uit de koekenpan en bestrijk in z’n geheel met de mosterd. Verdeel het kruidenmengsel over het vlees en druk licht aan.
  6. Doe de lamsrack in een ingevette ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven (180 graden / hetelucht) voor ongeveer 20 minuten. De lamsrack is klaar als het broodkruim goudgeel in geworden en de lamsrack mooi mals en rosé van binnen is. Je kunt hiervoor ook een kernthermometer gebruiken. De lamsrack is klaar als de kerntemperatuur 52 graden is.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden