Duur: 45 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN

Let’s go to South America! Picanha, ook wel runderstaartstuk genoemd, is een Braziliaanse delicatesse. Botermals, mooi gemarmerd en tijdens de bereiding smelt het vet in het vlees. Wij serveren hem samen met een chimichurriboter. De basis van de boter is de Argentijnse chimichurri met kruiden, rode peper en knoflook. Picanha met chimichurriboter: dat deze twee een gouden combi zijn, weten we zeker!

Ingrediënten

Voor de picanha

» 750 g staartstuk
» olijfolie
» peper en zout

Voor de chimichurriboter

» 125 g roomboter op kamertemperatuur
» 5 g verse koriander
» 5 g platte peterselie
» 1/4 rode peper
» 1 knoflookteen
» scheutje rode wijnazijn

Bereiding
  1. Begin met het maken van de chimichurriboter. Doe hiervoor alle ingrediënten behalve de boter in de processormolen. Maal totdat alle ingrediënten zijn fijngehakt en voeg vervolgens de boter toe. Meng totdat er een mooie boter ontstaan. Zet tot gebruik apart.
  2. Steek de barbecue aan en verwarm tot 140 graden. Dep de picanha droog met wat keukenpapier en snijd daarna de vetlaag van het staartstuk kruislings in. Wrijf de picanha rondom in met wat olijfolie, peper en zout.
  3. Leg het staartstuk met de vetlaag naar boven op het rooster van de barbecue. Steek de pen van een kernthermometer in de kern van het vlees en sluit het deksel van de barbecue. Stel de thermometer in op 48 graden en laat de picanha in ongeveer 30 minuten op indirect vuur garen totdat deze temperatuur is bereikt.
  4. Haal de picanha van de barbecue af, stel de bbq zo in dat je direct kunt grillen en verhoog de temperatuur tot 200 graden. Leg het staartstuk dan weer met de vetlaag op het rooster van de barbecue. Grill deze in twee minuten krokant. Houdt de picanha hierbij in beweging en grill ook nog even kort na op de vleeskant. Hiervoor zorg je dat het vlees niet verbrandt.
  5. Haal de picanha van de barbecue, verpak deze in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten. Snijd vervolgens het vlees op de draad, dit wordt ook wel tegen de draad in genoemd. Zo blijft de picanha goed mals. Serveer de picanha emt de chimichurriboter. Waarschijnlijk heb je wat van de boter over, maar dit is lekker met wat stokbrood voor bij het vlees.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden