Duur: 5 min / 4 personen
MENGER
Dit is misschien wel het makkelijkste dessert om te maken en lekker dat het toch is! Sgroppino is een drankje uit Italië dat gemaakt wordt van ijs, wodka en prosecco. Officieel wordt het met citroensorbetijs gemaakt, maar voor wat romigheid voegen wij aan dit sgroppino recept ook wat roomijs toe. Eenmaal deze sgroppino met citroen geproefd, wil je niet meer anders. Pas op: je blijft ervan drinken, zo lekker!
Ingrediënten
» 500 ml citroensorbetijs
» 200 ml roomijs
» 200 ml prosecco (gekoeld)
» 50 ml vodka (uit de vriezer)
» 1/2 biologische citroen
Bereiding
- Snijd de halve citroen in halve schijfjes.
- Doe het ijs in een waterkan of een grote kom. Voeg de wodka hieraan toe. Steek de menger op de bamix® en schakel het toestel aan. Klop beetje bij beetje de prosecco erdoor.
- Schenk de sgroppino in de glazen en serveer met een citroenschijfje op elk glas.