Ingrediënten

 

Voor 4 personen
» 2 eetlepels olijfolie
» 350 g arboriorijst
» 1 sjalot
» 2 teentjes knoflook
» 750 ml kippenbouillon
» 250 ml kokosmelk
» 1 koffielepel zout
» 1 koffielepel peper
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 laurierblad
» 100 g Parmezaanse kaas
» 1 biologische pompoen
» 1 blok fetakaas
» 50 g gedroogde veenbessen
» 50 g pecannoten

Bereiding

 

  1. Snij de pompoen in 4 stukken, verwijder de pitten en leg ze op een bakplaat. Rooster ze 35 min in de oven op 180 °C met een scheutje olijfolie (of stoom ze). Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken (zo niet, bak of stoom ze dan nog 10 min langer). Laat ze afkoelen en pureer ze op snelheid 2 met het multifunctionele hulpstuk van de bamix. Voeg de kokosmelk toe en mix opnieuw tot een gladde puree.
  2. Hak de sjalot en knoflook fijn in de bamix Processor. Giet de olijfolie in een pan en voeg de sjalot en de knoflook toe. Fruit 3-4 min op een middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en verwarm 2-3 min tot de rijst doorschijnend wordt. Voeg het laurierblad en de kippenbouillon schep voor schep toe zodat de rijst deze kan opnemen. Voeg vervolgens de pompoenpuree, Parmezaanse kaas, zout, peper en nootmuskaat toe. Verkruimel de fetakaas en voeg de helft aan de risotto toe zodat de kaas lichtjes smelt. Bewaar de rest om te garneren.
  3. Schep de risotto op de borden, voeg de feta, veenbessen, licht geroosterde en fijngehakte pecannoten, fleur de sel, peper en een scheutje olijfolie toe. Geniet ervan!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden