Duur: 40 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET FIJNE RASP, FIJNE GLEUF EN HAKMES – MULTIMES – MAATBEKER (1L)

Een echt lentegerecht deze risotto verde met asperges! De groene kleur komt van de tuinerwten, spinazie en platte peterselie en geeft een extra dimensie aan het gerecht. De risotto verde serveren we bovenop met groene asperges en extra veel Parmezaanse kaas. Ga jij de risotto verde met asperges deze lente maken?

Ingrediënten


»
300 g risottorijst
» 250 g groene asperges
» 200 ml witte wijn
» 200 g spinazie
» 150 g tuinerwten (diepvries)
» 20 g platte peterselie
» 1 liter groenten- of kippenbouillon
» 75 g Parmezaanse kaas
» 30 g roomboter
» 2 knoflookteentje
» 1 ui
» rasp van een halve citroen
» peper en zout
» olijfolie

Bereiding
  1. Doe het hakmes in de SliceSy®, doe de knoflookteentjes erin en hak de knoflook grof. Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en tuinerwten toe. Bak het geheel voor ongeveer vijf minuten en voeg vervolgens de spinazie toe om deze te laten slinken. Doe het groentenmengsel en de platte peterselie in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel tot een puree. Zet vervolgens apart.
  2. Doe de ui in de SliceSy® met hakmes en hak de ui fijn. Laat de helft van de roomboter in een pan smelten en bak de ui totdat deze glazig begint te worden. Voeg vervolgens de risottorijst toe. Bak deze kort mee en blus vervolgens af met de witte wijn. Voeg steeds beetje bij beetje de bouillon toe totdat de risotto begint te garen.
  3. Snijd de onderkant van de groene asperges. Doe de fijne gleuf in de SliceSy® en snijd de asperges met behulp van de SliceSy® in dunne plakken. Meng ze met wat olijfolie, breng op smaak met peper en zout en zet ze apart.
  4. Doe de Parmezaanse kaas in de SliceSy®, verwijder de fijne gleuf en steek de fijne rasp erin en rasp de kaas fijn. Voeg de groene saus bij de risotto en de helft van de gesneden rauwe asperges en meng alles door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe totdat de risotto gaar is.
  5. Meng de helft van de Parmezaanse kaas, de rest van de boter en de rasp van de citroen door de risotto en laat nog een minuutje staan. Breng eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout. Serveer de risotto vervolgens met de overgebleven groene asperges en de Parmezaanse kaas.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden