Duur: 5 min / 1 portie
MULTIMES
Op zoek naar een lekkere saus? Maak dan eens deze salsa verde van groene kruiden en kappertjes. Heerlijk als topping bij (gegrild) vlees of vis, groenten uit de oven, op een sandwich, op een pizza of gewoon als dip bij een snack. Dit salsa verde recept is met de bamix® ook nog eens zo gemaakt!
Ingrediënten
» 15 g verse bladpeterselie
» 10 g verse basilicum
» 5 g verse munt
» 4 ansjovisfilets
» 2 eetlepels kappertjes
» 1 knoflookteen
» rasp van een halve citroen
» 50 ml extra vierge olijfolie + wat extra voor de garnering
» peper en zout
Bereiding
- Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan en hak alles fijn.
- Giet beetje bij beetje de olijfolie erbij. Breng de salsa verde op smaak met peper en zout.
- Serveer de salsa verde in een kommetje en besprenkel met nog wat extra olijfolie.