Spaghetti met butternutcrème en gebakken boerenkool

Less upsetti, more spaghetti

Ingrediënten
Goed voor 4 personen

» 1 butternutpompoen
» 1 bol knoflook
» 20 cl groentebouillon
» 1 koffielepel nootmuskaat
» 1 koffielepel gerookt paprikapoeder
» 400 g pasta
» 50 g Pecorino Romano of Parmezaanse kaas
» Verse tijm
» 250 g boerenkool
» 1 ui
» 2 teentjes knoflook
» 1 koffielepel sojasaus
» Zout, peper

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de butternutpompoen in de lengte doormidden en leg hem op een met bakpapier bedekte bakplaat met het vruchtvlees naar beneden. Leg de knoflookbol er ook bij. Sprenkel er wat olijfolie overheen en bak 20 tot 25 min.
  2. Spoel de boerenkool en snij de (hardere) middennerf door, hak vervolgens alles fijn.
  3. Hak de 2 teentjes knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Fruit de knoflook gedurende 2 min en voeg daarna de boerenkool, sojasaus en peper toe. Laat 5 min bakken. Houd warm.
  4. Verwijder het vruchtvlees van ½ butternut en doe het in een grote kan. Voeg de geroosterde knoflookteentjes, groentebouillon, nootmuskaat en gerookte paprika toe. Mix met de bamix om een mooie dikke crème te verkrijgen.
  5. Breng een grote pot met gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar het kookwater apart. Giet de butternutsaus over de pasta en verdun indien nodig met een beetje kookwater.
  6. Serveer de pasta in een diep bord, voeg de boerenkool toe als bijgerecht en strooi er wat geraspte Pecorino over.

Smakelijk eten!

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden