Duur: 30 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER – PROCESSORMOLEN MET POEDERSCHIJF
Extra materiaal: 4 barbecuespiezen

Deze taco’s met sappig gegrilde kip en zelfgemaakte avocadosaus zijn echt om te smullen! De gegrilde kip krijgt een heerlijke rokerige smaak van de barbecue terwijl de avocadosaus met een vleugje pittigheid en frisheid zorgt voor de perfecte balans. Met de bamix® poederschijf maken we zelf een heerlijke kruidenrub voor de kip en met het multimes is de avocadosaus zo gemaakt. Of je nu een zomerse barbecue organiseert of gewoon een smakelijk gerecht wilt bereiden, deze taco met kip is gegarandeerd een succes!

Ingrediënten

Voor de taco’s

» 400 g kipdijfilets
» 8 kleine tortilla’s
» 3 tomaten
» 1 rode ui
» 1 mango
» 1 jalapeño peper
» 1 limoen
» bosje verse koriander

Voor de kruidenrub

» 1 theelepel paprikapoeder
» halve theelepel knoflookpoeder
» halve theelepel oregano
» halve theelepel thijm
» halve theelepel komijnzaad
» halve theelepel chilivlokken

Voor de avocadosaus

» 75 g zure room
» 1 avocado
» 1 jalapeño peper
» bosje verse koriander
» sap van één limoen
» 1 knoflookteen

Overige

» olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Snijd de kip in stukken van twee bij twee centimeter. Doe de kruiden in de processormolen en leg de poederschijf erin. Zet de bamix® op de processormolen. Maal de kruiden fijn.
  2. Meng de kip met de kruidenrub en één eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Zet de kip minimaal voor een uurtje in de koelkast om de smaken goed te laten intrekken. Haal vervolgens de kip uit de koelkast en rijg de kip aan de barbecuespiezen.
  3. Snijd de jalapeño peper door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd vervolgens de peper in grove stukken. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Steek het multimes op de bamix® en doe alle ingrediënten voor de avocadosaus in een maatbeker. Schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Maak een salsa door de rode ui fijn te snijden en de tomaten en mango in blokjes. Snijd de limoen door de helft. Pers de helft uit en meng het limoensap door de salsa. Breng de salsa op smaak met peper en zout. Snijd de overige halve limoen in schijfjes om bij de taco’s te serveren.
  5. Bereid de barbecue voor om direct te grillen op ongeveer 180 graden celcius. Grill de kipspiezen in ongeveer acht minuten gaar. Draai ze regelmatig om zodat ze niet verbranden. Grill de tortilla’s daarna kort aan beide kanten op de barbecue.
  6. Snijd de jalapeño peper in dunne plakjes. Verdeel de stukken kip over de tortilla’s. Verdeel hier de salsa over. Maak af met wat avocadosaus en garneer de taco’s met de plakjes jalapeño peper, wat verse koriander en schijfjes limoen.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden