Duur: 55 min / 4 personen
SLICESY® MESSENSCHIJF MET RASP EN BREDE GLEUF
Met deze tartiflette met reblochon kaas en spekjes kom je helemaal in de wintersportsfeer! Het tartiflette recept komt traditioneel uit de Franse Alpen waar het veel wordt gegeten tijdens de lunch. Echt comfort food om daarna weer genoeg energie te hebben om verder te skiën.
Het wintersportgevoel zelf in huis halen? Samen met een groene salade is deze tartiflette heerlijk als lunch of hoofdgerecht. Met de bamix® SliceSy® messenschijf zijn de aardappels en uien ook nog eens zo gesneden. Een kind kan de was doen!
» 1 kilo vastkokende aardappelen
» 250 g reblochon kaas
» 250 ml slagroom
» 200 g spekreepjes
» 4 uien
» versgemalen zwarte peper
» klontje roomboter
» handjevol verse peterselie
- Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Haal de schil van de aardappelen en uien af en snijd deze in stukken. Snijd de aardappelen met behulp van de bamix® SliceSy® messenschijf met rasp en brede gleuf in schijfjes. Haal ze uit de bamix® SliceSy® en herhaal dit met de uien.
- Voeg een klontje roomboter in een koekenpan toe en bak de uien tot ze glazig zijn. Voeg daarna de spekreepjes toe en bak totdat deze lekker knapperig zijn geworden.
- Meng de aardappelschijfjes met het mengsel van ui en spekjes. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met wat versgemalen peper. Door de spekjes is het gerecht al best zout, maar eventueel kun je naar smaak nog iets toevoegen. Meng alles goed door elkaar.
- Snijd de reblochon kaas in plakken. Giet het aardappelmengsel in een grote ovenschaal. Verdeel hier de plakken reblochon kaas over.
- Zet de ovenschaal voor 45 minuten in de voorverwarmde oven. De tartiflette is klaar als de aardappelschijfjes gaar zijn en de kaas is gesmolten. Garneer de tartiflette met wat fijngesneden verse peterselie. Lekker met een groene salade en augurkjes.