Duur: 35 min / 4 personen
MULTIMES EN PROCESSORMOLEN

Deze vichyssoise met gerookte zalm is het ideale voorgerecht voor tijdens de feestdagen. Met de vichyssoise op basis van aardappel en prei proef je de winter. Om de Franse klassieker feestelijk af te maken, garneren we hem met gerookte zalm. Met de bamix® is de soep ook nog eens zo gemaakt en je kunt hem zelfs al van tevoren bereiden! Perfect voor de kerstdagen toch? 

Ingrediënten

» 5 dunne preien
» 4 grote aardappels
» 1 liter groentebouillon
» 250 ml slagroom
» 100 g gerookte zalm
» 1 sjalot
» 1 knoflookteentje
» flinke klont roomboter
» 2 eetlepels verse dille
» 1 eetlepel paprikapoeder
» peper en zout

Bereiding
  1. Was de prei en schil de aardappelen. Snijd de prei en aardappelen in grove stukken. Doe het sjalotje en het knoflookteentje in de processormolen. Zet de bamix® hierop en hak alles fijn.
  2.  Doe een flink klont roomboter in een soeppan en bak het sjalotje en de knoflook glazig. Voeg vervolgens de prei en aardappelen toe en bak kort mee. Voeg de groentebouillon toe en kook de soep in ongeveer 20 minuten gaar.
  3. Steek het multimes op de bamix® en pureer de soep. Voeg de slagroom toe en breng de vichyssoise op smaak met peper en zout.
  4. Hak de verse dille in de processormolen fijn. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes. Garneer de vichyssoise met de verse dille, wat paprikapoeder en de gerookte zalm.
  5. Serveer de vichyssoise met gerookte zalm direct.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden