Duur: 25 min / 4 personen
MULTIMES – MAATBEKER (1L) – SLICESY® MET HAKMES

Gek op vis? Probeer dan eens deze visburgers gemaakt met kabeljauw. Weer eens wat anders en super smakelijk. Heerlijke smeuïge visburgers die je zelf ook gegarandeerd wilt maken. Bij de visburgers serveren we een zelfgemaakte tartaarsaus van augurken, kappertjes en verse kruiden. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor de visburgers

» 500 g kabeljauw
» 80 g panko
» 1 ei
» 1 knoflookteen
» rasp van een halve citroen
» peper en zout
» 4 witte bollen
» 2 rode uien
» 1 avocado
» handjevol sla
» 2 el rode wijnazijn
» 1 tl kristalsuiker

Voor de tartaarsaus

» 125 g mayonaise
» 100 g Griekse yoghurt
» 60 g augurken
» 25 g kappertjes
» 5 g verse dille
» 5 g verse dragon
» 1 sjalot
» peper en zout

Bereiding
  1. Begin met het maken van de tartaarsaus. Doe hiervoor de augurken, kappertjes, de verse kruiden en de sjalot in de maatbeker. Steek het multimes op de bamix® en hak het geheel tot een grof mengsel. Meng vervolgens met een lepel de mayonaise en Griekse yoghurt erdoor. Breng de tartaarsaus op smaak met peper en zout en zet vervolgens apart.
  2. Dep de kabeljauw droog met wat keukenpapier en snijd het vervolgens in stukken. Steek het hakmes in de SliceSy®. Doe de vis in de SliceSy® en hak de vis totdat deze grof gemalen is. Doe dit eventueel in twee keer.
  3. Hak de knoflookteen fijn en doe dit samen met de vis, panko, ei en rasp van een halve citroen in een kom. Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel in vier gelijke porties en vorm er burgers van. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de visburgers in ongeveer 10 minuten gaar.
  5. Halveer de broodjes terwijl je de burgers bakt en rooster de helften lichtjes in een broodrooster of onder de grill. Snijd de avocado in plakken. Snijd de rode uien in dunne ringen en meng dit door de rode wijnazijn en suiker. Laat even staan.
  6. Schep op de onderste helft een flinke lepel tartaarsaus, leg daarop wat sla en daarop de visburger. Doe hier ook nog een laag tartaarsaus over, wat plakken avocado en maak af met wat ingelegde rode ui. Leg tot slot de bovenste helft van het broodje erop. Serveer de visburgers met tartaarsaus meteen.