Duur: 35 min / 4 personen
Multimes / Kruik 1L

Bouillon is meer funky en troostend met wontons erin! Deze Aziatische soep is perfect voor een doordeweeks diner. ⁠Je kunt de chinese dumplings altijd van tevoren bereiden, invriezen en opwarmen in de groentebouillon.

Ingrediënten

 

» 20 wontonvellen
» 3 – 4 gedroogde, gerehydrateerde en daarna fijngehakte shiitakepaddenstoelen (15 g)
» 2 teentjes knoflook
» 2 koffielepels gember, fijngehakt
» 130 g tofu
» 1 ½ eetlepel sojasaus
» 2 koffielepels sesamolie
» ½ koffielepel zout
» 750 ml groentebouillon
» 2 koffielepels sesamolie
» 2 koffielepels sojasaus, naar smaak
» 2 paksoikool
» 1 lente-uitje, fijngesneden

Bereiding

 

  1. Plaats het S-mes in de kom van de SliceSy.
  2. Laat de tofu uitdruipen. Trek hem daarna met je handen uiteen en leg hem in de kom van de robot. Voeg er de shiitakes, knoflook, gember, sojasaus, sesamolie en het zout aan toe. Mix tot je een gelijkmatig gehakt mengsel verkrijgt.
  3. Leg een flinke koffielepel garnituur in het midden van een wontonvel. Doop je vingers in een kommetje water en strijk ermee langs de randen. Vouw de onderst hoek naar boven en kleef hem dicht zodat het deeg een driehoek vormt. Bevochtig een hoek en vouw de andere hoek eroverheen. Druk licht aan zodat ze samenplakken. Herhaal dit bij elke wonton.
  4. Breng een pot met water aan de kook. Snij de paksoi in vier delen en doe die in de pot. Voeg na 4 min de wontons toe en laat opnieuw 1 tot 2 min koken. Intussen warm je de bouillon op.
  5. Schenk de bouillon in grote kommen, doe er de wontons, kool, fijngesneden lenteuitjes, een scheutje sesamolie, sesamzaadjes en – indien je dat wenst – chilivlokken bij.

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden