Duur: 20 min / 4 personen
PROCESSORMOLEN – MULTIMES – MAATBEKER
Extra materiaal: grote cederhouten rookplank

Met deze zalm met kruidenkorst maak je vast en zeker indruk! Geniet van de zomerse smaken, de prachtige presentatie en het samenzijn rond de barbecue terwijl de geur van de zalm je tuin vult. De zalm bereiden we op een cederhouten rookplank die we op de barbecue leggen. Dit geeft een heerlijke subtiele rokerige ondertoon aan de zalm. 

Voor dit gerecht gaan we aan de slag met de bamix® Cordless en ervaren hoe het voelt om hiermee buiten te koken. De kruidenkorst voor over de zalm maken we met de processormolen en met het multimes is de bijpassende honing mosterd dillesaus zo gemaakt. Dat allemaal zonder dat je een stopcontact nodig hebt, want de bamix® Cordless is draadloos.

Ingrediënten

Voor de zalm met kruidenkorst

» 800 g zalmfilet aan een stuk
» bosje verse dille
» bosje verse basilicum
» bosje verse peterselie
» 2 eetlepels Franse mosterd (fijn)
» 1 knoflookteen
» rasp van 1 biologische citroen

Voor de honing mosterd dillesaus

» bosje verse dille
» 3 eetlepels Franse mosterd (fijn)
» 3 eetlepels honing

Overige

» extra vierge olijfolie
» peper en zout

Bereiding
  1. Dep de zalm droog met wat keukenpapier. Doe alle ingrediënten (behalve de mosterd) voor de kruidenkorst in de processormolen. Zet de bamix® op de processormolen. Maal de kruiden (in twee keer) fijn en zet opzij. Doe een eetlepel extra vierge olijfolie bij het kruidenmengsel en breng op smaak met peper en zout.
  2. Bestrijk de zalm met de mosterd en verdeel het kruidenmengsel erover. Leg de zalm vervolgens op een cederhouten rookplank. Het beste kun je deze rookplank een paar uur van tevoren in water leggen, zodat deze niet zo snel verbrandt.
  3. Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van ongeveer 120 graden celcius. Leg de cederhouten rookplank met de zalm erop. Gaar de zalm in ongeveer acht minuten. De zalm mag vanbinnen lekker mals en nog mooi roze zijn.
  4. Maak in de tussentijd de honing mosterd dillesaus door alle ingrediënten in de maatbeker te doen. Voeg hier drie eetlepels extra vierge olijfolie aan toe. Steek het multimes op de bamix®. Schakel het toestel aan op de tweede snelheid en meng het geheel. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de zalm met kruidenkorst samen met de honing mosterd dillesaus. 

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden

Bamix Snacks en Zoetigheden