Duur: 5 min / 1 portie
MENGER – MAATBEKER

Zelf aioli maken is echt veel lekkerder en met de bamix® zo gepiept. Heerlijk voor bij een barbecue, als dip voor frietjes, groenten of brood en als smaakmaker voor op sandwiches. Knoflook is de ster van aioli en geeft de saus zijn kenmerkende smaak!

Ingrediënten

» 200 ml zonnebloemolie
» 4 knoflooktenen
» 1 ei
» 1 eetlepel citroensap
» peper en zout

Bereiding
  1. Rasp de knoflooktenen fijn. Doe alle ingrediënten voor de aioli in de maatbeker. Steek de menger op de bamix®. Zet de bamix® op de bodem van de beker en laat hem draaien op de eerste snelheid. Laat de bamix® op de bodem staan tot er rond de voet een dikke massa ontstaat. Schakel nu naar de tweede snelheid en beweeg naar boven terwijl je langzaam op de massa duwt. Ga daarna nog een paar keer op en neer in de maatbeker zodat alle olie volledig gemengd is.
  2. Breng de zelfgemaakte aioli op smaak met peper en zout. Eventueel kun je meer knoflook toevoegen, maar dat is hoe pittig je de aioli zelf wenst.
  3. Bewaar de zelfgemaakte aioli in een afgesloten pot in de koelkast. Zo blijft hij één week goed.