Duur: 20 min / 4 personen
MENGER

Zelf zoete aardappelpuree maken? Met de bamix® maak je in een mum van tijd de meest lekkere en fluweelzachte zoete aardappelpuree. We delen een basisrecept met je, maar met een paar aanpassingen zet je zo ook een chique variant op tafel. Welke is jouw favoriet?

Ingrediënten

Voor de basis zoete aardappelpuree

» 1 kilo zoete aardappelen
» 30 g roomboter
» scheut melk
» peper en zout

Aanvullingen voor de chique variant

» 50 g pecannoten
»
1 eetlepel maple syrup
»
handvol verse platte peterselie

Bereiding
  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken.
  2. Kook de zoete aardappelen in ongeveer 15 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout. Giet vervolgens de aardappelen af en doe ze vervolgens terug in de pan.
  3. Voeg de roomboter en een scheutje melk toe aan de zoete aardappelen. Maak de menger op de bamix® vast. Schakel het toestel aan en mix op snelheid twee totdat er een fluweelzachte puree ontstaat. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout.
  4. Rooster voor de chique variant de pecannoten in een koekenpan. Laat ze iets afkoelen en hak ze vervolgens fijn. Besprenkel de zoete aardappelpuree met de maple syrup, verdeel de geroosterde pecannoten erover en serveer met de peterselie.