Tomaten kruiden

Tomaten kruiden

“Verse kruiden, makkelijk en snel gemaakt in je eigen keuken.”

Ingrediënten

» Velletjes van tomaten

Bereiding

1 Verzamel de tomaten velletjes en plaats dehydratatie vellen.

2 Droog de velletjes uit op 135 graden voor 8 tot 12 uur.

3 Zorg ervoor dat ze knapperig en niet meer nat zijn.

4 Voor het poeder: mix de gedroogde tomatenvellen tot poeder. Bewaar ze in een kruidenpotje.

5 Voor de vlokken: Mix de gedroogde tomatenvellen heel kort tot vlokken. Bewaar ze in een kruidendoosje.

Smakelijk!

Avocadodip

Avocadodip

“Zet binnen 5 minuten deze lekkere smeuïge avocadodip op tafel. “

Ingrediënten

» 60 gr natuuryoghurt

» 1 rijpe avocado

» 1 eetlepel vers limoensap

» 1 teentjes knoflook

» Verse koriander (versnipperd)

» Peper en zout

Bereiding

1 Voeg de rijpe avocado, de knoflook, de yoghurt en het verse limoensap samen in een beker en mix het geheel met het bamix multimes tot je een gladde structuur krijgt.

2 Zorg ervoor dat u goed op en neer gaat om alles te kunnen fijnhakken.

3 Breng vervolgens op smaak met peper en zout en leg er de koriander bovenop.

Smakelijk!

Mangodipsaus

Mangodipsaus

“Een heerlijke dipsaus op basis van mango. In enkele minuten klaar.”

Ingrediënten

» 1 mango

» 60 gr mayonnaise

» 3 eetlepels mosterd

» 1 theelepels chilivlokken

» 1 eetlepel (15 ml) citroensap

» zout (naar smaak)

Bereiding

1 Snij de mango in stukken en doe hem in de bamix kruik of SliceSy.

2 Voeg alle andere ingrediënten toe en mix goed tot een gladde massa.

3 Voeg zout toe naar smaak.

3 Serveer met crackers, stukjes kip, frietjes, …

Smakelijk!

Komkommerhummus

Komkommerhummus

“Hmmm Hummus, niet alleen lekker maar ook makkelijk te maken en vooral SUPER gezond.”

Ingrediënten

» 250 gr kikkererwten

» 2 takjes verse dille

» ½ komkommer

» 2 eetlepels citroensap

» 1 eetlepel olijfolie

» 2 eetlepels tahini

» 1 teentje look

» peper en zout (naar smaak)

Bereiding

1 Doe alle ingrediënten in de SliceSy en meng tot een gladde massa.

2 Doe de hummus in een serveer kommetje.

3 Garneer met wat olijfolie en een takje verse dille.

Smakelijk!

Tips

» Als de hummus te waterig is kan je extra kikkererwten toevoegen.

» Is hij te dik? Voeg dan wat meer komkommer of water toe.

» Je kan de hummus tot 5 dagen bewaren in een afgesloten container in de koelkast.

Pindakaas

Pindakaas

“Zelf pindakaas maken? Peanuts!”

Ingrediënten

» 300 gr ongezouten pindanoten

» 1 theelepel zout

» 2 eetlepels honing

» 1 tot 3 theelepels arachideolie

Bereiding

1 Rooster de pindanoten enkele minuten onder de grill. Mix de noten met de processormolen tot je een gladde pasta bekomt.

2 Vind je de pasta niet lopend genoeg? Voeg wat arachideolie toe.

3 Voeg zout en honing toe naar eigen smaak.

Smakelijk!

Barbecuesaus

Barbecuesaus

“Geen barbecue zonder een echte barbecuesaus!”

Ingrediënten

» 300 gr tomaten

» 8 teentjes look

» 5 eetlepels kandijsiroop

» 2 eetlepels honing

» 2 eetlepels olijfolie

» 2 eetlepels appelcider azijn

» 1 theelepel chilivlokken

» 1 theelepel gerookte paprikapoeder

» 1 theelepel peper

» 1 theelepel zout

Bereiding

1 Snij de tomaten en teentjes look in stukjes met de bamix SliceSy (of processormolen bij kleine hoeveelheden).

2 Voeg de overige ingrediënten toe aan de SliceSy en mix tot een glad geheel.

3 Serveer bij vlees van de barbecue, gebruik ze als marinade of als dipsaus voor kippenvleugels.

Smakelijk!

Rode bieten hummus

Rode bieten hummus

“Deze roze hummus ziet er niet alleen hemels uit, zo smaakt hij ook!”

Ingrediënten

» 1 blikje kikkererwten

» 1 eetlepel tahin

» 1 teentje knoflook (gepeld)

» Sap van 1 citroen

» 2 à 3 eetlepels olijfolie

» ½ rode biet (gepeld en gekookt)

» 1 eetlepel balsamicoazijn

» Peper en zout

» 2 eetlepels gehakte platte peterselie of koriander

Bereiding

1 Doe de kikkererwten met 2/3 van het vocht en de tahin in de SliceSy. Plaats je bamix op je SliceSy. en mix fijn.

2 Voeg look, citroensap en olijfolie toe. Mix alles door elkaar tot een glad eindresultaat.

3 Mix de rode biet met de balsamicoazijn eveneens met de SliceSy. Breng op smaak met peper en zout en werk af met peterselie of koriander.

Smakelijk!

Tips

1 Er bestaan oneindig veel varianten op deze dip! Vervang de rode biet en de balsamicoazijn eens door geroosterde paprika en harissa, avocado en koriander, …

2 Dit recept is eveneens te maken met het multimesje.

Spaghetti met avocado pesto

Spaghetti met avocado pesto

“Spaghetti met de perfecte topping.”

Ingrediënten

» 350 gr spaghetti

» 1 teentje look

» 1 avocado

» 200 gr verse spinazie

» 75 gr pijnboompitten

» 50 gr verse basilicum

» 50 gr gemalen parmezaan

» 1 eetlepel citroensap

» 100 ml water

Bereiding

1 Kook de pasta.

2 Doe alle ingrediënten behalve het water in de SliceSy en meng goed met je bamix staafmixer op de eerste stand totdat de massa glad wordt.

3 Voeg het water toe en meng met je bamix staafmixer op de tweede stand totdat de massa een romig geheel vormt.

4 Serveer de pasta en de saus meteen.

Smakelijk!

Hummus van erwtjes, spinazie en feta

Hummus van erwtjes, spinazie en feta

“Tover snel en gemakkelijk een hapje op tafel.”

Ingrediënten

» 100 gr erwten

» 1 teentje knoflook (geperst)

» 1 eetlepel tahini

» 100 gr fetakaas

» 100 gr spinazie

» 2 eetlepels olijfolie

» kruiden en pijnboompitjes

Bereiding

1 Kook de erwten tot ze knapperig zijn en kook de spinazie.

2 Mix de erwten, knoflook, tahini, fetakaas, spinazie en olijfolie met het bamix multimesje of in de SliceSy tot een glad geheel.

3 Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan.

4 Serveer de hummus in een kom of op een bord. Werk af met de pijnboompitjes en kruiden.

Smakelijk!

Mayonaise

Mayonaise

“Heerlijk en snel.”

Ingrediënten

» 350 ml olie (minimum)

» 1 ei

» Mosterd

» Azijn of citroensap

» Peper en zout

Bereiding

1 Voeg alle ingrediënten toe.

2 Zet de bamix met de menger op de bodem van de beker en laat hem draaien op de eerste snelheid. Laat de bamix op de bodem staan tot er rond de voet een dikke massa ontstaat.

3 Schakel nu naar de tweede snelheid en beweeg naar boven terwijl u langzaam op de massa duwt.

4 Ga daarna nog een paar keer op en neer in de beker zodat de laatste druppels olie volledig gemend zijn.

Smakelijk!