Durée: 20 min – Pour un pot de 500 ml
La mayo on adore mais si on essayait un autre type de condiment ? Le chutney, à la fois acide, sucré et épicé, sera parfait avec les brochettes de volaille. En pleine saison des fraises et de la rhubarbe, c’est aussi un cadeau sympa à apporter au prochain barbecue entre amis.
Ingrédients
» 1 oignon rouge
» 2 gousses ail
» 1 ube de 2 cm de gingembre frais
» 1/2 c. à café de graines de cumin
» 2 c. à soupe d’huile d’olive
» 1/2 c. à café de mélange 4 épices
» 1/2 c. à café de cannelle
» 1/2 c. à café de chili flakes
» 50 g de sucre brun
» 120 ml de vinaigre de cidre de pomme
» 4 branches de rhuuuuuuuuuuuuuuuuuuubrbe lavées et tranchées
» 200 g de fraises
» Une pincée de sel
» 2 gousses ail
» 1 ube de 2 cm de gingembre frais
» 1/2 c. à café de graines de cumin
» 2 c. à soupe d’huile d’olive
» 1/2 c. à café de mélange 4 épices
» 1/2 c. à café de cannelle
» 1/2 c. à café de chili flakes
» 50 g de sucre brun
» 120 ml de vinaigre de cidre de pomme
» 4 branches de rhuuuuuuuuuuuuuuuuuuubrbe lavées et tranchées
» 200 g de fraises
» Une pincée de sel
Préparation
- Doe de ui, knoflook, gember en komijnzaadjes in de hakmolen op snelheid 2 en hak ze grof.
- Verwarm de olijfolie in een pan en giet er de grofgehakte ingrediënten en de kruiden in. Bak 5 min op een zacht vuurtje.
- Voeg er de bruine suiker en de azijn aan toe. Bak opnieuw 5 min.
- Doe er de rabarber en de aardbeien bij. Plaats een deksel op de pan en laat 5 tot 10 min stoven. De rabarber moet mooi zacht worden. Voeg er eventueel een snufje zout aan toe.
- Wil je een gladdere textuur? Mix de chutney dan met het multimes: met korte stoten op snelheid 2.
- Doe de chutney in een glazen pot. Je kunt hem een week lang in de koelkast bewaren.